Teleće i juneće kosti

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

Opis

Razlozi zašto je juha od kostiju toliko dobra za zdravlje i zašto je trebaš skuhati odmah
Juha od kostiju u posljednje vrijeme je postala vrlo popularna, a razlog tome je što postoje vjerovanja da pruža mnogo blagodati za zdravlje. Dobra stara juha od kostiju i danas se priprema na isti način kako su ju pripremale i naše bake – višesatnim krčkanjem na laganoj vatri. Temeljac je temelj svakog ukusnog  jela, no često zanemarujemo i njegova ljekovita svojstva koja ima na ljudski organizam.
Juha od kostiju, temeljac ili bujon je tekućina  bogata mineralima koja se priprema kuhanjem kostiju zdravih životinja.
Ponekad se dodaje povrće, trave i začini no u osnovi, temeljac je nezačinjena tekućina nastala kuhanjem kostiju. Temeljac se sigurno ‘krčkao’ u loncu vaših baka, a danas se ‘krčka’ u kuhinjama svih luksuznih restorana zbog svoje izuzetne kulinarske vrijednosti i okusa.
Temeljac se priprema kuhanjem  a često se dodaje povrće i začini. Kosti sadrže veliku količinu snažnih hranjivih tvari koje se oslobađaju tijekom polaganog višesatnog kuhanja u vodi. To uključuje koštanu srž koja se ‘zadužena’ za zdravlje krvnih zrnaca i imunološki sustav.
Kosti  su izvor ljekovitih hranjivih tvari.
Juha od kostiju pruža nutritivnu ravnotežu koja stabilizira imunološki sustav te gradi snažnije i zdravije stanice. Zbog toga je juha prvi izbor kod prehlade i bolesti, kad je tijelo pod stresom uslijed borbe protiv bakterija i virusa.
Ostali važni sastojci kosti su kolagen, želatin, hijaluronska kiselina, prolin, glicin, kalcij, fosfor, magnezij.

Dodatne informacije

Netto

1kg